خریداران ریزبین و زیرک تلویزیون های بالارده در انتخاب بین تلویزیون اولد یا کیولد با توجه به امکانات وسیع هرکدام از آن ها با یک چالش جدی مواجه هستند. اما واقعاً در مقایسه بین تلویزیون اولد و کیولد کدام یک بهتر است؟ و مهمتر از همه تفاوت های آنها در چیست؟
امروز با کالا ویترین همراه باشید تا به صورت کاملا شفاف یک بار برای همیشه به این سوال پاسخ دهیم. ما در این مقاله سعی داریم به معرفی و تحلیل تفاوت های بین تلویزیون های اولد با کیولد بپردازیم. اگر شما هم جزو آن دسته از کسانی هستید که این سوالات برایتان پیش آمده و جواب آنها را نمیدانید این مقاله می تواند به شما کمک کند. پس با ما همراه باشید.
در مقایسه بین تلویزیون اولدو کیولد باید بدانیم کیولد چیست؟در مقایسه بین تلویزیون اولد و کیولد باید بدانیم اولد چیست؟تلویزیون های یک میلی متری ال جی:مقایسه تفاوت مشخصات فنی تلویزیون های کیولد و اولد در چیست؟تفاوت تلویزیون های کیولد و اولد در روشنایی تصویر چگونه است؟تفاوت اولد با کیولد در مشکل پیکسل سوختگیکدام تلویزیون ها دچار پیکسل سوختگی میشوند؟تفاوتهای اولد با کیولد در زاویه دید چگونه است؟تفاوت تلویزیون اولد با کیولد در تاخیر ورودیتفاوت تلویزیون اولد با کیولد در مدت زمان پاسخگوییتفاوت اولد با کیولد در نمایش رنگاولد بدین شکل است:نقاط قوت اولدنقاط ضعف اولدنقاط قوت کیولد سامسونگنقاط ضعف کیولدتلویزیون اولد ارزانتر است یا کیولد؟انواع مدلهای اولد و کیولدکلام آخر
در مقایسه بین تلویزیون اولدو کیولد باید بدانیم کیولد چیست؟
- تاریخ ورود به بازار تلویزیون QLED:
شرکت سامسونگ در سال 2017 تلویزیونهای کیولد را تولید و روانه بازار کرد.
- تعریف QLED:
کیولد مخفف QUANTUM LIGHT EMMITING DIODE یا QUANTUM DOT +LED است. در این تلویزیونها از فناوری کوانتوم دات استفاده شده که همین امر باعث تمایز آن با تولیدات دیگر شرکت سامسونگ شده است.
- تعریف کوانتوم:
کوانتوم به معنی دقت در نورپردازی است. فناوری کوانتوم دات بدین شکل عمل میکند که لایه ای از ذرات ریز روی نور پس زمینه قرار میگیرند که میتوانند یک میلیارد رنگ را منعکس کنند.
بدین خاطر تلویزیون های کیولد از لحاظ کیفیت رنگ و پشتیبانی رنگهای مختلف به نسبت تلویزیونهای دیگر یک سر و گردن بالاتر هستند. در مقابل کیولدهای برند سامسونگ، تلویزیونهای اولد OLED از شرکت ال جی، سونی و فیلیپس قرار دارند که باهم رقابت بسیار سختی دارند. در این مرحله به معرفی و توضیح مختصر درباره اولد می پردازیم.
در مقایسه بین تلویزیون اولد و کیولد باید بدانیم اولد چیست؟
- تاریخ رونمایی ال جی از اولین OLED:
در سال 2013 شرکت ال جی از اولین تلویزیونهای اولد رونمایی کرد. در این سالها شرکت ال جی یکه تاز عرصه تولید تلویزیون های اولد بود. همین امر باعث می شد که قیمت اولدها نسبت به ال ای دی به صورت چشمگیری بالاتر باشد. تا اینکه در سال 2017 شرکتهای سونی ، پاناسونیک و فیلیپس اقدام به تولید اولین اولدهای برند خود کردند و اولین اولدهای سونی و پاناسونیک را روانه بازار کردند. انحصار چند ساله شرکت ال جی با این امر خاتمه یافت. حتی این مورد باعث کاهش قیمت اولدهای ال جی به صورت چشمگیری شد.
- معنای کلمه OLED:
مخفف ORGANIC LIGHY- EMITTING DIODE است . معنی این عبارت دیود ارگانیک گسیل دهنده نور است. بدین معنی که نمایشگر اولد دارای لایه ای از مواد ارگانیک است که مابین دو الکترود قرار گرفته است. در اولدها نور پس زمینه ای وجود ندارد و هر کدام از پیکسلها به صورت مستقل کار میکنند.
تولید رنگ و نور بر عهده هر کدام از پیکسلها است. این مورد باعث شده که ضخامت تلویزیونهای اولد و حتی وزن آنها نسبت به ال ای دی ها بسیار کمتر باشد.
تلویزیون های یک میلی متری ال جی:
با پیشرفت اولدها و کاهش ضخامت آنها این روند همچنان ادامه دارد و شرکت ال جی تلویزیونهایی با ضخامت 1 میلی متر تولید کرده است. به این مدل از تولیدات شرکت ال جی WALLPAPER گفته می شود.
مقایسه تفاوت مشخصات فنی تلویزیون های کیولد و اولد در چیست؟
بین تلویزیون های اولد و کیولد تفاوتهایی وجود دارد که این دو محصول را از هم متمایز میکند. در این بخش به تفاوتهای این 2 محصول می پردازیم:
- نمایش رنگ مشکی درQLED:
همانطور که قبلا توضیح دادیم پنل سامسونگ دارای نور پس زمینه است و فناوری کوانتوم دات به صورت لایهای از ذرات ریز روی نور پس زمینه قرار گرفتهاند. در مواردی که رنگ تصویر پخش شده مشکی است این ذرات تنها جلوی بخشی از نور را میگیرند. در نتیجه کیولد در پخش تصاویر مشکی هالهای از نور را دارد.
- نمایش رنگ مشکی درOLED:
این مورد در اولد به دلیل اینکه هر کدام از پیکسل ها به صورت مستقل نور و رنگ تولید میکنند، در زمانی که تصویر پخش شده مشکی باشد پیکسلها نوری از خود تولید نمیکنند. در واقع پیکسلها در زمان پخش رنگ مشکی خاموش هستند. این مورد باعث می شود که تلویزیونهای اولد توانایی پخش رنگ مشکی مطلق را داشته باشند و حتی میزان مصرف آنها کاهش یابد.
تفاوت تلویزیون های کیولد و اولد در روشنایی تصویر چگونه است؟
در زمینه روشنایی، نور پس زمینه تاثیر به سزایی دارد. تلویزیون های کیولد چون دارای نور پس زمینه هستند در تصاویر روشن حداکثر نور و روشنایی را از خود ساطع میکنند. اما تلویزیون های اولد به دلیل اینکه نور توسط پیکسلها به صورت مجزا تولید میشود روشنایی پایینتری نسبت به کیولد دارند.
اگر قصد دارید از تلویزیونتان در محیطی استفاده کنید که در معرض تابش نور خورشید است یا نور مکان زیاد است اولد انتخاب درستی برای شما نخواهد بود.
تفاوت اولد با کیولد در مشکل پیکسل سوختگی
تعریف پیکسل سوختگی: پیکسل سوختگی بدین معناست که یکی از ذرات ریز تولید کننده نور و رنگ خاموش شود و کار نکند.
کدام تلویزیون ها دچار پیکسل سوختگی میشوند؟
این حالت به مرور زمان و با توجه به شیوه استفاده از دستگاه برای اولدها پیش می آید. متاسفانه در طول استفاده از اولدها مشخص شده که میتوان زمان حدودی برای عمر مفید اولد تعیین کرد. بعد از این زمان احتمالا در اولد شاهد کاهش کیفیت تصویر یا سوختگی پیکسل باشیم. اهمیت پیکسلها در اولد با توجه به تولید نور و رنگ بسیار بالاست.
اگر قرار باشد یک پیکسل کار خود را به درستی انجام ندهد کیفیت کار دستگاه پایین خواهد آمد. مشکل پیکسل سوختگی در کیولد چون نور آن از طریق نور پس زمینه تولید می شود لطمه چندانی به کیفیت تصویر یا روند کار کیولد نخواهد زد. ماندگاری بالاتر کیفیت کار کیولد این محصول را در بین استفاده کنندگان محبوب کرده است.
تفاوتهای اولد با کیولد در زاویه دید چگونه است؟
از جمله مهمترین تفاوتهای اولد و کیولد در مورد زاویه دید میباشد. تلویزیون های اولد زاویه دید وسیع تری نسبت به کیولد دارند. زاویه دید گسترده امتیاز خوبی برای اولد در مقایسه با کیولد رقم زده است.
تلویزیونهای اولد با توجه به ساختار پنل از زاویه دید وسیعتری برخوردار هستند و به راحتی از زوایای مختلف می توان برای دیدن فیلم از تلویزیون با کیفیت بالا استفاده کرد. در صورتی که پنل va در کیولد زاویه دید محدودتری دارد و ممکن است از زوایای مختلف یا از کنار کیفیت تصویر تلویزیون پایین بیاید.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد در تاخیر ورودی
تعریف تاخیر در ورودی : تاخیر در ورودی بدین معناست که فاصله زمانی بین انتقال دستور تا اجرای دستور زیاد باشد. برای گیمرهایی که به صورت حرفهای کار میکنند تاخیر در ورودی میتواند مشکلساز باشد. در تلویزیون های اولد و کیولد به هیچ وجه شاهد مشکل تاخیر در ورودی نخواهیم بود. امتیاز اولد و کیولد در این زمینه در یک رده است.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد در مدت زمان پاسخگویی
مدت زمان پاسخگویی در تلویزیون تاثیر مستقیمی روی کیفیت تصویر دارد. نرخ به روز رسانی تصاویر در تلویزیون هایی که زمان پاسخگویی کمتری دارند سریعتر است. زمان پاسخگویی در کیولد سامسونگ معادل 2 الی 8 میلی ثانیه است. که این زمان در این بازه بین مدلهای مختلف متغیر است. اما در اولد زمان پاسخگویی 0.1 میلی ثانیه است. این تفاوت عددی باعث به دست آوردن امتیازی خاص برای اولد شده است.
تفاوت اولد با کیولد در نمایش رنگ
در مقایسه بین تلویزیون های اولد و کیولد باید گفت که QLED سامسونگ همانطور که اشاره شد از بیش از یک میلیارد رنگ پشتیبانی میکند وحقیقتا در این زمینه یک سر و گردن از اولد بالاتر است. اولد با توجه به تولید رنگ و نور توسط پیکسلها در این زمینه به نسبت ضعیفتر عمل می کند.
در نتیجه نقاط قوت و ضعف کیولد و اولد بدین شکل است:
نقاط قوت اولد
- ظاهر شکیل و ضخامت کم
- کیفیت تصویر بسیار بالا نسبت به ال ای دی
- پشتیبانی رنگ مشکی مطلق و نداشتن هاله سفید و نورهای مزاحم
- نداشتن تاخیر در ورودی
- زمان پاسخگویی بسیار کم
نقاط ضعف اولد
- روشنایی و نور کم
- پیکسل سوختگی
نقاط قوت کیولد سامسونگ
- ظاهر شکیل و ضخامت کم
- کیفیت تصویر بسیار بالا نسبت به ال ای دی
- طول عمر بالاتر
- نور و روشنایی بیشتر
- نداشتن تاخیر در ورودی
نقاط ضعف کیولد
- پشتیبانی نکردن از رنگ مشکی به صورت مطلق
- مدت زمان پاسخگویی بیشتر
تلویزیون اولد ارزانتر است یا کیولد؟
از آنجا که شرکت ال جی اولین تولید کننده تلویزیونهای با ضخامت حداقل بوده و اولد قبل از کیولد طراحی شده است هم چنان قیمت اولدهای ال جی نسبت به کیولد بالاتر هستند. البته با ورود اولدهای برندهای دیگر قیمت اولدهای ال جی کاهش داشت. در حال حاضر اختلاف قیمت چندانی بین اولد و کیولد نیست. و بسته به مدل و امکاناتی که پشتیبانی میکنند میتوان گفت که در یک محدوده قیمتی قرار دارند.
انواع مدلهای اولد و کیولد
هر کدام از برندهای تولید کننده, محصولات پیشرفته و با کیفیت عالی تولید کرده اند. بالاترین محصولات این برندها در قالب OLED و QLED هستند. در این بخش به معرفی مدلهای تولید شرکت ال جی , سونی و فیلیپس و کیولد سامسونگ میپردازیم. بهترین تولیدهای شرکت سامسونگ شامل مدلهای Q60T . Q70T . Q80T و Q90T و… هستند که این مدلها در سال 2020 تولید و روانه بازار شدند. مدلهای تولید سال 2021 شامل Q60A . Q70A , Q80A . Q90A و… هستند. به طور کلی کیولدها از لحاظ کیفیت و حتی قیمت به مدلهای با قیمت و کیفیت مناسب، مدلهای میان رده، و مدلهای بالارده و با قیمت بالا تقسیم میشوند. در زیر به تشریح چند نمونه از کیولد و اولدهای مطرح برندهای مختلف میپردازیم.
کلام آخر
در دنیای تکنولوژی و پیشرفته امروزه، هر کدام از انسانها به دنبال تامین نیازهای خود و خانواده خود هستند. شرکتهای تولید کننده اولد یا کیولد هم مدام در حال به روز رسانی و تولید محصولات با امکاناتتر و پیشرفتهتر هستند. در مقایسه انجام شده بین تلویزیون های اولد و کیولد (OLED و QLED) نمیشود یکی را بر دیگری ترجیح داد. چون هر کدام از این محصولات از امکانات و ویژگیهای خاص خود برخوردارند. نیازها و خواستههای هر کدام از ما تعیین میکند که کدام محصول مطابق با خواسته ماست و نیازهای ما را برآورده میکند. سعی ما در این مقاله بر این بود که به صورت کلی امکانات و ویژگیهای هر کدام از محصولات را به شما معرفی کنیم و شما را در انتخاب درستتر محصولات کمک کنیم. امیدوارم که این موارد، مورد استفاده شما به هنگام خرید تلویزیون قرار گیرد.